Én kvalitetsstandard

Én kvalitetsstandard

Vores mission er at give 7 mia. mennesker adgang til kvalitetsmedicin. Men adgang handler om mere end at fylde apotekets hylder.

Det handler om at føre an og kæmpe for forbedringer. Forbedringer, der øger adgangen til medicin. Tiltag designet til at ændre restriktive love, som begrænser adgangen. Og tiltag, der fremmer én fælles global kvalitetsstandard for alle lægemidler.

Hvorfor så engageret i politik?
Fordi vi går ind for at nedbryde barriererne mellem sikre, effektive og økonomisk overkommelige lægemidler og de mennesker over hele verden, der har brug for dem.

Politikker, vi støtter

Støtte til én global kvalitetsstandard
Den amerikanske lovgivning udvider den amerikanske fødevare- og lægemiddelforvaltnings globale rækkevidde og sikrer regelmæssig inspektion af og høje kvalitetsstandarder for alle produktionsfaciliteter, der forsyner det amerikanske lægemiddelmarked.

Mere generisk medicin
I USA har udnyttelsen af generisk medicin medført besparelser på mere end 1.200 mia. dollars fra 2003 til 2012, og i lande med lav udnyttelse fortæller vi regeringerne om, hvordan generisk medicin kan gøre det muligt at tilbyde økonomisk overkommelig sundhedspleje og adgang til medicin.

Større adgang til biogenerisk medicin
Biogenerisk medicin er generiske ækvivalenter til biologisk medicin – dyre lægemidler til sygdomme som multipel sklerose, leddegigt, diabetes og kræft. Vi går ind for effektive biogeneriske godkendelsesveje, der sikrer udskiftelighed og giver patienterne bedre adgang til biologisk medicin af høj kvalitet til en mere overkommelig pris, og som reducerer sundhedsudgifterne.

Større opmærksomhed på anafylaksi
Fødevareallergi er den mest almindelige årsag til anafylaksi, en livstruende allergisk reaktion, der kræver øjeblikkelig behandling med adrenalin. Fødevareallergi påvirker ca. hvert 13. barn i USA. Vi går ind for en politik, der giver større adgang til autoinjektorer til adrenalin til f.eks. skoler.

Opdæmning af HIV/AIDS
Omkring 34 mio. mennesker i udviklingslandene er inficeret med HIV, den virus, der forårsager AIDS, og heraf har 28 mio. behov for behandling. Mindre end en fjerdedel af dem modtager den. Vi går ind for støtte for at fokusere på gennemprøvede metoder til behandling og forebyggelse.

Senest opdateret  08-05-2018